Článek ze zpravodaje 11-12/09

16.12.2009 11:38

Definitivní konec sezóny

V současné době můžeme zhodnotit i poslední dva měsíce hasičské sezóny. V tomto období se obě družstva účastnila 24.10. závodů v Širokém dole (okr. Svitavy) a posledními závody byla 5.12. Mikulášská soutěž v Lukavci.

Závody v Širokém dole byly pro družstvo žen i mužů úplnou novinkou. Některým se při příjezdu na místo dokonce roztřásla  kolena. Konkurence byla neuvěřitelná 172 mužských a 55 ženských družstev. Mužské družstvo se postavilo na start jako 39. Start proběhl bez problémů, ale na základně se „zasekl“ levý proudař. Nedoběhl na místo. Výsledný čas 19:28 s a v konečném pořadí 81. místo.

To ženskému družstvu se v silné konkurenci dařilo lépe. Po kvalitně odvedeném útoku v čase 19:14 s si vytvořily letošní rekord a umístily se na skvělém 11. místě. Chvíli to dokonce vypadalo, že si odvezou i pohár, ale nakonec došlo ke změně v pořadí a bylo potvrzeno 11. místo.

Posledními závody sezóny je již po několik let oblíbená Mikulášská soutěž v Lukavci. Letos se konala 5.12. a opět se zúčastnila obě družstva. Klukům se při útoku zadařilo, ale s pomalejší vodou jim výsledný čas 20:261 s  stačil v celkovém zúčtování na 6. místo, což je v konkurenci 35 mužských družstev výborné. Ženské družstvo předvedlo kvalitní útok, ale na letošní maximum to nestačilo. I když při teplotě 5°C se nedají dělat skvělé časy, takže čas 22:065s je dobrý a v konkurenci 9 ženských družstev to znamenalo vítězství a skvělé zakončení sezóny.

Jak letošní rok hodnotit? Někdy úspěchy, jindy zklamání, ale hlavně dobrá parta. Udrželo se i družstvo nejmladších, kteří nás snad budou někdy následovat.

Všem, kteří nám pomáhali při realizaci domácích závodů nebo nám přispěli i formou darů, bychom chtěli ještě jednou velice poděkovat. Děkujeme také za podporu Obci Hostašovice.

Do nové sezóny si můžeme přát jenom zdraví, více dobrých výsledků a více mladých hasičů.