Článek ze zpravodaje 2013

20.11.2013 19:10
Rok se s rokem sešel a hasičská sezóna je zase za námi. Přicházíme se shrnutím výsledků a jsme rádi, že se znovu dal dohromady ženský i mužský tým. Rozjeli jsme se po závodech nejen v okolí Nového Jičína, ale hlavně Přerova. Do Velké ceny OSH Přerov se ženy po loňské zkušenosti přihlásily tzv. "naostro" a začaly sbírat bodíky. Ne vždy byly s výsledkem spokojeny, ale na konci z toho vzešlo 9. místo v soutěži.  Muži sice loňské 10. místo neobhájili, ale není se čemu divit. Nová posila se potřebovala zaučit. V mužích je tak říkajíc větší konkurence, ale naši hoši se s ní perou statečně. 
Sezónou nás provázelo mnoho zranění v obou týmech, což mělo za následek nestálé výsledky. Přesto jsme navštívili 36 závodů, ze kterých si odvážíme poháry, skvělé zážitky a samozřejmě nové zkušenosti do dalších let.  
Ženské družstvo si v letošní sezoně vylepšilo osobní rekord, a to na hodnotu 17.90 s. Muži pokračovali v nastaveném trendu kvalitních časů, u kterého vloni skončili.
V říjnu provedli členové SDH Hostašovice sběr elekroodpadu. Touto akcí se hasiči zapojili do rozsáhlého projektu Recyklujte s hasiči!. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se zapojili a připravili nám staré spotřebiče ke svozu.
Rádi bychom Vás také pozvali na akce plánované na  rok 2014. 
Dne 18. 1. 2014 budou členové SDH Hostašovice pořádat v sále hospody U Formánků tradiční hasičský ples. Do konce února plánujeme organizaci Vodění medvěda po dědině a ujmeme se organizace Dne obce.
Velkým přáním (a potřebou) do roku 2014 je nákup nové mašiny.  Stávající požární stroj, který využívají obě sportovní družstva k aktivní činnosti, je i přes pravidelný servis na pokraji životnosti a nedostačuje konkurenci. V současné době jsou náklady na údržbu vysoké a jejich pravidelné vynakládání již není ekonomické.  Výhodnější variantou je tedy zakoupení nového požárního stroje, což není levná záležitost. Cena nového zařízení je kalkulována na cca 200.000,-Kč. Není v silách SDH Hostašovice zajistit dostatek finančních zdrojů na nákup. Část nákladů hodláme uhradit s brigádnických aktivit členů SDH, doufáme, že na podstatnou část nám přispěje OÚ, a k dofinancování zbytku částky bychom samozřejmě přivítali sponzory.
Na závěr bychom chtěli všem poděkovat za spolupráci v letošním roce a těšíme se na spolupráci v letech dalších.
Podrobné informace o našich akcích najdete na našem webu www.sdhhostasovice.webnode.cz a můžete si prohlédnout fotky www.sdh-hostasovice.rajce.net
 
Členové SDH Hostašovice