VC Přerov - Hlinsko 2013

23.05.2013 20:38

Nádherná květnová sobota znamenala 1. kolo 19. ročníku Velké ceny OSH Přerov 2013 a také 25. ročník O Pohár SDH Hlinsko. Jak jsem se zmínila, pořadatelé přichystali příjemné slunečné počasí s troškou větříku. Ten však nezabránil klukům z Mladcové v pěkném nástřiku v čase 17,83, což jim vystačilo na 1. místo a předvedli jako jediní sedmnáctkový čas. Kunovice si vybojovali 2. místo a na tom pěkném bronzovém skončila Radkova Lhota. Naši muži si po menších problémech na "zadku" vybojovali čas 39,85, což znamenalo 22. místo a žádné bodové ocenění. Ale první vlaštovka jaro nedělá! 

Den byl dlouhý a než přišly na řadu ženy, tak se všichni mohli občerstvit ve skvěle připravených stáncích s pitím i jídlem (gulášek, řízeček, uzené maso). 

Trať na 2B byla nachystána a ženy se rozhodly ukázat svůj um. Nejlépe si vedlo družstvo z Pravčič, které stejně jako kluci z Mladcové nastříkali sedmnáctkový čas. Jako druhé zabojovaly ženy z Rychlova a třetí skončily domácí ženy z Hlinska, na kterých šla vidět opravdová radost z výsledku. Náš útok byl velice vyvedený (19,98), ale u časů s devatenáctkou byl nával, tak nám to stačilo na 7. místo a získaly jsme své první 4 body do celkového hodnocení Velké ceny. 

V Hlinsku se, z důvodu účasti na Extraligovém kole, neukázalo družstvo z Olšovce, Špiček a Radíkova, tak snad se na ně můžeme těšit příště. Další kolo VC OSH Přerov 2013 se koná 15.6. 2013 v Opatovicích. Tak nás třeba přijeďte podpořit a užít si pravou hasičskou atmosféru!