Náročná sobota 26.5.12

30.05.2012 17:39

Nádherné počasí, odhodlanost ve vzduchu.. to jsou slova popisující začátek opravdu náročného dne. Naši tři hasiči se rozhodli absolvovat soutěž TFA Hranice, kterou pořádala Střední průmyslová škola Hranice na Moravě - obor požární ochrana, spolu s JSDH Hranice. Lukáš, Honza i Venca se do toho vrhli po hlavě a byli rádi, že si to mohli zkusit a zúčastnit se. Za reprezentaci SDH Hostašovice jim děkujeme!

Jak to vše vlastně probíhalo?? Okolo 30 závodníků mělo dáno jasnou trať. Běh 40m s dvěmi hadicemi B + proudnice, dále 2m bariéra, kladivo, 2x 20kg kanystry vody, běh do 2. patra + vytažení hadic B, běh do 5. patra s hadicí C + proudnicí a nakonec 80kg figurína. Kluci se po 2 dnech tréninku s úkoly vypořádali opravdu bravůrně. Honza nakonec v kategorii B (tedy bez kyslíkové masky) skončil na krásném 3. místě. 

Dalším bodem sobotního putování byl noční útok v Kozlovicích. Prostranství, kde se závody odehráli, je obehnáno potokem, což na noční teplotě moc nepřidalo, spíše naopak, a tak nám závodníci tuhli a mrzli. Oproti nim se mašiny přehřívali, jelikož byl problém se startovacím zařízením. Nejpovedenější útok za muže mělo ale družstvo z Malenovic časem 14, 96. Naši hoši, trošku zmrzlí, se ukázali s časem 18,18 a vystačilo jim to na 11. místo v tabulce. Stále na sobě musí makat, ale kus sezóny je stále před nimi! Více ohledně výsledků na hasicikozlovice.cz! Další závody jsou na programu až 9.6.12.

Vii.